sobota, 3. oktober 2020

Skubeer Šale5ki Golden Ale

 

Pivo

Šale5ki Golden Ale

Pivovarna

Skubeer Brewing - Šoštanj

Stil

Zlati ale

Alkohol

4,1%



Šaleška pivovarna Skubeer Brewing se predstavlja s svojim novim zvarkom preprostega stila golden (zlati) ale. Preprosto pivo, katerega glavna odlika je predvsem pitnost. In takega sedaj varijo tudi v šaleški dolini, za katero v pivovarni pravijo, da je zakon.

Šale5ki Golden Ale je zelo motnikav v svojem telesu, le-to pa je oranžo-zlate barve. Na vrhu kozarca za nekaj časa posedi srednje velika glava bele barve. Izpod nje kasneje nežno zadiha blaga hmeljna aroma, ki se pokaže z zadržanimi travnatimi notami ter nekaj bežnega sadnega duha daleč v ozadju.  Požirek podraži z nežno hmeljno grenkobo, ki ji nekaj svežine poda občutek sveže pokošene trave in blagih citrusov v spremljavi. Rahlo poprast finiš še malo osveži, krajši in nežnejši pookus pa na rahlo še opomni na tega šaležana. 

Skubeerjev zlati zvarek z oznako 5 je zelo preprost v svojem značaju, kar je seveda stilu popolnoma primerno. Je lahek na telesu in svež v značaju, vse to pa ga dela izjemno preprosto pitnega - še posebej v kombinaciji z nizko alkoholno stopnjo. Posledično je tako zelo primeren tudi za kraft okusov nevajene ljubitelje piva. 


Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → prijeten, zelo lepo piten in preprost, a ponudi dovolj - se mi dopade, tak za piti brez razmišljanja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar