torek, 1. junij 2021

Loo-blah-nah English Gold

English Gold je klasičen angleški zlati ale, v njegovi domovini bi mu rekli kar pivo za zajtrk. V pivovarni Loo-blah-nah pa so ga pripravili v omejeni količini kot specialko za svojo točilnico. 
 
Ta anglež je nežno motnikavega telesa zlato-rumene barve. Pokriva ga srednje velika bela glava, ki je kremasta in kar lepo obstojna. Izpod nje pripiha prijetna sadno sladka aroma, kjer se zraven pridruži še nežno citrusast dih. Ob sadju pa se pokaže še nežnejša, a prepoznavna travnata nota. Srednja hmeljna grenkoba pride v zelo lahkem telesu lepo do izraza, ponuja pa predvsem travnati hmeljni značaj z malenkostno zeliščnim občutkom. Suh finiš pa se nadaljuje še v trajajoč pookus, kjer kar lepo popivna jezik.
 
Loo-blah-nah English Gold je zelo lahkega telesa in zelo preproste pitnosti. Če v aromi še daje bolj sladke obljube, pa v okusu povsem prevlada s svojim travnatim grenkobnim občutkom. Kar konkreten anglež, a z zelo malo % - to pa lahko pomeni le, da eden ni nobeden.  
 

English Gold

Ljubljana

Zlati ale

2,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → lepo piten, nič kaj izvodenel zaradi nizkih %, je pa malo bolj oster in suh v okusu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar