sreda, 9. junij 2021

22Brewing Karega - Sour Saison Aged in Wine Barrels And Dry-Hopped

V pivovarni 22Brewing zelo aktivno nadgrajujejo svojo serijo divjih istrskih piv po imenu Karega. Tokratna verzija tega istrskega posebneža predstavlja kisli saison, ki se je staral v vinskih sodih, za bonus pa so ga tudi hladno hmeljili.

Ta verzija Karege je motnikavega telesa žareče oranžne barve, vrh kozarca pa zasede solidna in počasi bežeča bela penasta glava. Aroma nam ponuja izrazito kletno noto - spomni na staro, z vinom polito klet - vmes pa se znajde še kakšen nežnejši sadni dih sem ter tja. V začetku požirka bomo občutili nežno kislino, mešanico vinske in balzamične, sledi pa ji prav tako nežno začinjeno nadaljevanje. Nežna grenkoba se pridruži na koncu, kjer pivo pridobi še malenkost usnjen karakter. Nežen pookus pa na koncu še malo poleži v ustih. 

Karega kuščar (etiekta steklenice) je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja, h kateremu zelo pripomore nežnejši kiselkast občutek. Vinski značaj je prisoten, a je precej zadržan, tako da ne prevlada v pivu. Vse to pa dela ta zvarek precej preprosto piten.
 

Karega - Sour Saison Aged in Wine Barrels And Dry-Hopped

Koper

Saison

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → lepo piten, konkreten in zelo osvežilen - ne pretirava s kislino, a je ta vseeno zelo lepo prisotna

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar