torek, 8. november 2022

Bevog Orange Bellied Parrot

Član serije piv Extinction Is Forever je postal tudi Orange Bellied Parrot, ena izmed vrst papig, ki se za svoj življenski prostor borijo v Avstraliji. Za 10. obletnico pivovarne Bevog so se vrnili v čase, ko je stil IPA šele prodiral na police in zvarili klasično verzijo tega še vedno popularnega stila. Še ena posebnost tega piva pa je, da je njihovo prvo popolnoma organsko pivo.     

Bevogov organski IPA je kristalno jasnega telesa zlate barve, izjemno velika bela penasta glava pa mu nudi dolgotrajno zatočišče. Aroma se kar lepo postavlja s svojimi sadnimi notami, v značaju bolj tropske narave, tako s sladkimi kot tudi blažjimi citrusnimi pridihi. Požirek je solidno grenkoben, mogoče kar malo bolj ostro naravnan, hmeljni travnati in zeliščni karakter pa kar pošteno prideta do izraza tudi v finišu in naprej v trajajočem pookusu. 

Orange Bellied Parrot IPA je lahkotnejšega telesa in v svojem značaju tipično IPAsta - v tistem prvotnem, bolj drznem in karakternem pomenu besede, ko osvaja s svojo sladko aromo in udari s svojo konkretno grenkobo.
 

Orange Bellied Parrot

Bad Radkersburg

IPA

6,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → konkreten in korekten "old school IPA" - aromatičen in grenkobno izrazit

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar