četrtek, 10. november 2022

Kralj Black Orange

Black Orange je še eden izmed Kraljevih "limited edition" piv. Gre za Russian imperial stout, ki pa so ga še dodatno polepšali z dodatkom citrusnega likerja. Pivo, narejeno za razvajanje v hladnih dneh.
 
Kraljevi stout je globoko črne barve, pokrije pa ga razmeroma velika, a ne ravno obstojna glava barve kavne pene. V aromi podari všečen sladicast duh, ki ga zaznamujejo predvsem nežno pražene note ter prijetna čokolada, kasneje pa se pokaže tudi blag alkoholni pridih. Požirek zaznamuje kar lepo občutna toplina alkohola, ki se pomeša med srednje izrazno grenkobo, rahel sladek priokus ter bolj občuten citrusni zaključek. Pookus je nato še nežno pražen, a kar dolgo pusti ves ta svoj značaj v ustih. 
 
Ta desertni stout je srednje polnega telesa in kar konkretnega značaja, kjer toplina alkohola pride prav lepo do izraza in ogreje, a ne zažge. Kljub tej svoji mogočnosti pa vseeno ponudi tudi nekaj tega svojega sladicastega značaja.   
 

Black Orange

Dobrova

Cesarski desertni stout

11,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → kar močan, dobro pogreje, a se vseeno dovolj preprosto pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar