sreda, 9. november 2022

Bevog / Stillwater / Freigeist Organic Ancient Grain Sour Ale

Ta organski ale je nastal v sodelovanju treh priznanih varilcev piva - Bevog, nemški Freigeist ter ameriški Stillwater. Nastal je s pomočjo starodavnih sort žita, za katere so poskrbeli na kmetiji Meinklang, poleg tega pa so uporabili tudi rustikalni kvas ter bakterije, ki so poskrbele, da je nastal kisli ale.
 
Organska kislica je pošteno motnega telesa, le-to pa je žareče jantarno-oranžne barve. Pokrije ga srednje velika bela glava, ki pa tam počaka le nekaj trenutkov in kmalu pobegne. Aroma je nežno kiselkasto-vinska, vmes pa kar precej prašna in kredasta z rahlim balzamičnim pridihom iz ozadja, ter zelo blagim sadnim dihom. Požirek je v začetku prav tako nežnejše kiselkast, rahlo vinski, vendar pa ga takoj prevzame trpek in nekoliko grenkoben značaj. Kasneje pride kislina nekoliko bolj do izraza, nežen pookus pa še zelo dolgo poleži v ustih s tem grenkobno-gumastim značajem.  

Organic Ancient Grain Sour Ale je srednje lahkotnega telesa in definitivno pokaže tako svoj kiselkast značaj, kot tudi svoje rustikalne značilnosti. Zaradi nekoliko kompleksnejšega značaja bo tako bolj po meri ljubiteljem kislih piv in (ali) tudi vina.
  

Organic Ancient Grain Sour Ale

Bad Radkersburg
 
v sodelovanju s Stillwater Artisanal 
Baltimore (ZDA)

Freigeist Bierkultur 
Stolberg (NEM)

Kisli ale

7,5%

Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → kiselkast, grenkoben, gumast - sicer dobro piten, a kar precej kompleksen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar