torek, 22. november 2022

Zajc Korenjak

"Pivo in korenje, to pravo je življenje", pravijo v pivovarni Zajc, kjer so si za svoje hišno pivo zvarili korenčkovo pivo, ki mu okus dopolnjuje še dodatek manga. In tako je nastal ta Zajčev najljubši priboljšek.
 
To posebno korenčkovo pivo je skorajda popolnoma jasnega telesa zlato-oranžne abrve, večja puhasta bela glava pa ga pokrije za nekoliko krajši čas. V aromi prevladuje srednje izrazen travnati občutek, vmes pa lahko v ozadju zaznamo tudi nekaj, kar bi lahko bil korenček, preden ga prekrije nežen sadni pridih. Požirek je dokaj solidno grenkoben, v značaju pa povsem travnato in zeliščno naravnan. Poprast finiš še pošteno podraži, pookus pa še kar lepo postoji na jeziku s svojim značajem.
 
Zajčev Korenjak je pivo preprostega značaja, ki je prav tako preprosto pitno, s seboj pa prinese tudi nekaj drugačnega značaja z zgodbo. Definitivno ni pričakovati korenčkom smuti, ampak pivo, kjer se notri skriva še nekaj drugega.  

Korenjak

Cerkno

Zelenjavno pivo

3,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → preprost, piten, brez posebnosti, a vseeno v redu, čeprav ni preveč korenčkast

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar