sreda, 23. november 2022

Lobik Rieeesling Orange

Mariborski Lobiki so poleg pošteno hmeljenih piv, zelo navdušeni tudi nad vsemi vinsko naravnanimi pivskimi zvarki. Zato so se s svojo novo serijo tudi podali v svet lambikov in tako zvarili tudi to posebno pivo v stilu klasičnih lambikov. Le-ta je 2 leti zorel v sodih, nato pa še pol leta na drožeh njihovega lastnega oranžnega vina narejenega iz renskega in laškega rizlinga.
 
Mariborski "lambik" je nekoliko motnikavega jantarnega telesa, zelo tanka bela glava, pa ga prekirje le za nekaj zelo kratkih trenutkov. Aroma je pošteno vinska - predvsem v ospredje sili balzamični dih. Požirek je prav tako konkretno vinski - je zmerno kisel in v finišu tudi nekoliko trpek. Zraven malo podžge z balzamičnim značajem, ki pa je res dovolj nežen. Prav tako nežen pa je tudi pookus, ki se kmalu izgubi. 
 
Rieeesling Orange je pivo (ne vino, čeprav mu je kar konkretno podobno) lahkotnejšega telesa in zelo svežega značaja. S svojim vinksim značajem pa tudi poskrbi, da zelo lepo odžeja in bo povšeči tudi tistim, ki jim klasični okusi piva niso blizu.     

Rieeesling Orange

Maribor

Lambik

6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo piten, pošteno vinski, ampak nezahteven za piti

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar