sobota, 26. november 2022

Bevog Lemur Leaf Frog

V pivovarni Bevog pravijo, da so pri varjenju tega piva ciljali "na zelo hmeljeno in sadno NEIPO, s poudarkom na polnem telesu". To so dosegli s pomočjo velikih količin ovsenih kosmičev, poseben topski značaj pa pivu podajo T90 in cryo hmelji. Vse skupaj pa je zapakirano v serijo Extinction Is Forever, kjer je mesto na žalost našla tudi ta žaba iz Srednje in Južne Amerike.   

Bevogova listnata žabica je popolnoma motnega telesa bledo rumene barve, večja bela glava pa se kremasto kar dolgo obdrži. V aromi bomo brez težav zaznali tropski značaj tako s sladkimi kot tudi s citrusnimi sadeži, ki so še bolj izraziti. Požirek zaznamuje srednja hmeljna grenkoba, ki je v svojem finišu kar dodobra suha. V tem stilu pa se pookus še kar nekaj časa nadaljuje.

Lemur Leaf Frog je zaradi ovsenih kosmičev res nekoliko bolj polnega značaj, kot je v navadi pri NEIPA stilu, vendar kljub temu pivo še vedno deluje lahkotnejše. Ima pa definitivno zelo izrazit hmeljni značaj, kar bo nedvomno všeč veliko pivopivcem.
 

Lemur Leaf Frog

Bad Radkersburg

NEIPA

6,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo aromatičen in kar konkretno grenkoben - sicer ni polnega telesa, kot bi pričakovali, je pa vseeno dober IPA

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar