sobota, 19. november 2022

Green Gold Hopz - Wet Hop IPA

V pivovarni Green Gold so tudi v letošnjem letu v času jesenskih trgatev hmelja zvarili posebno pivo s svežim hmeljem. Za osnovo so vzeli stil IPA, ki pa mu ta svež značaj podari njihova domača sorta Styrian Dragon - in to v konkretnih količinah.
 
Trgatveni Green Gold je kar pošteno motnega telesa zlato-rumenkaste barve, srednje velika bela pena pa ga kremasto pokrije za kar nekaj časa. V aromi nas odba z nekoliko nežnejšo a zelo prijetno sadno noto - v njej najdemo tako sladke kot tudi citrusne pridihe, ki so še nekoliko bolj izraziti. Nekaj limonske trave pa lepo zaokroži aromo. Požirek je srednje hmeljno grenkoben, malenkost sladkobe je zaznati zraven, predvsem pa nam podarja svoj prepoznaven travnato-zeliščen občutek. Pookus se nadaljuje v tem svežem travnatem duhu ter kar lepo potraja. 
 
Hopz - Wet Hop IPA je v osnovi res pravi IPA - lahkotnega telesa, prijetne sadne arome ter solidno grenkobnega okusa. Dodatek svežega hmelja pa v njem poudari te lastnosti ter mu doda še nekoliko bolj izrazno travnato dimenzijo. Vsekakor pa gre za zelo preprosto piten IPA. 
 
 

Hopz - Wet Hop IPA

Šempeter v Savinjski dolini

IPA

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → v osnovi preprost in zelo lepo piten, ni preveč konkretno travnat zaradi svežega hmelja, je pa vseeno bolj sveže narave

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar