V Peliconovi Boil Over seriji je nastal tudi ta nemški posebnež, zaradi načina priprave poznan tudi kot "bavarski sladkoled" - Eis Bock. Gre za prvo slovensko tega stila, nastane pa tako, da z zamrzovanjem pivovarji odstranjujejo vodo tako pa v pivu ostane koncentriran okus, sladkoba in pojačana alkoholna stopnja.
Tanjša in rahlo umazano bela glava za precej kratek čas prekrije simpatično telo čiste in temne jantarne barve. V aromi izstopa sladek karakter v katerem se znajdejo predvsem note suhega sadja z nekaj rahlo piškotnega ozadja. Zraven je še malo vanilijast, malo alkoholen, ter malo lesnat. Tudi v začetku požirka prevlada sladkoba suhega sadja, ki pa ji sledi še srednje solidna grenkoba s kar lepo začinjenim finišem. Ta občutek pa se prenese še v trajajoč pookus, ki je tudi kar dobro izrazit.
Eis Bock iz Ajdovščine je nekoliko bolj polnega telesa z nekoliko žametno teksturo, na poti po grlu navzdol pa kar pošteno tudi pogreje s svojo toplino. Ob vsem tem pa navdušuje s svojo sladkobo in kar konkretnim okusom.
Boil Over 02: Eis Bock
Ajdovščina
9%
Kje naj ga iščem?
- Pivovarna Pelicon (spletna trgovina)
- Craft Room (Ljubljana)
- Sir William's Pub (Ljubljana)
- Pop's Place (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → kar konkreten zvarek, lepo podžge, ampak se temu navkljub zelo lepo pije - samo malo bolj počasi je treba uživati v njem
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS:
15/20)
***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le
všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
Ni komentarjev:
Objavite komentar