torek, 25. oktober 2022

Zajc Blonde Saison

V pivovarni Zajc so v zimskih mesecih pripravili pivo, ki je že tradicionalno namenjen za poletne dni. V stilu belgijskih pivovarjev so zvarili saison, pravijo pa, da bo dobro stekel v vseh mesecih leta. 

Zajčev saison ima kristalno jasno zlato telo, skriva pa se pod veliko in zelo dobro obstojno snežno belo glavo. Aroma ima tisti tipičen belgijski značaj, mogoče malo bolj nežen, ampak vseeno pokaže svojo kvasno stran z nekaj začinjenih not ter blagim sadnim ozadjem. Tudi požirek gre povsem v tej saisonasti smeti - je solidno grenkoben v začetku, dobro začinjen ter zelo suh v finišu. Nežen pookus pa še dolgo pusti svojo sled.

Blonde Saison je pivo lahkotnega telesa in kar lepo belgijskega značaja. Je konkreten v požirku, a ob enem ostaja dovolj preprost, da se lepo pije. Najbrž bo res najbolj sedel poleti, vendar tudi v drugih letnih časih ne bo napak.

Blonde Saison

Cerkno

Saison

5,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → nekoliko bolj konkretno suh, značajen in malo oster na koncu požirka

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar