ponedeljek, 11. julij 2016

Lipnik Čili Pivo


Ime: Čili Pivo
Pivovarna: Pivovarna Lipnik, Šmarje pri Jelšah
Stil piva: Čili pivo
Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,8 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Pivo je odličen spremljevalec pikantni hrani - dejstvo. Prav tako pa lahko nastane zanimiva kombinacija, če združimo pivo in čili v eno. To so za festival piva, burgerjev in čilija naredili tudi v gostilniški pivovarni Lipnik.

Tako smo dobili svetli ležak rahlo motne zlato-oranžne barve, na vrhu pa se naredi še srednje majhna, a kremasta bela pena, ki ni preveč obstojna. Aroma je dokaj nežna, prevladujejo pa travnate note, v spremljavi pa najdemo še nekaj zeliščnega pridiha - le-ta spomni na čili, najbrž (ali predvsem) tudi zato, ker pač vemo, da se nahaja v pivu. Okus je nežno sladek in na začetku še rahlo kruhast. Grenkobe skorajda ni zapaziti, zato pa na koncu dobimo nekaj nežnega čilija, ki sčasoma postane malo bolj vroč in podžge zdolgočasene brbončice.

Ta čilijev zvarek se tako pokaže kot presenetljivo poln ležak, ki podari nekaj pekočega občutka čilija, vendar z njim nikakor ne pretirava do te mere, da ne bi čutili ničesar drugega. Sicer brez kakšnih velikanskih presežkov, a vseeno lahkotno pitno in rahlo drugačno.
Cena: 1,5€ (0,2l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Pivovarna in Pivnica Lipnik (Šmarje pri Jelšah)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar