petek, 21. januar 2022

Pelicon Winter 2021

Peliconova vsakoletna praznično-zimska poslastica se predstavlja tudi konec leta 2021. Pivo, za katerega pravijo, da se odlično poda k sladici zaznamuje predvsem dodatek zimskih začimb, v tem primeru limonine in pomarančne lupine, vanilije in cimeta. 
 
Popolnoma temno, črno pivo je za kar nekaj časa zastrto z večjo kremasto glavo bež barve. Ko se le-ta umakne, nas pivo najprej objame s kar pošteno praženimi notami (malo kavnatimi), kasneje pa lepo zadihajo tudi začinjene note, na čelu s cimetom - še nekoliko kasneje pa se pojavi še malo čokolade. Tudi požirek sledi temu - dobimo nekaj lepo zaznavne čokoladne sladkobe, pražene priokuse z nekaj kvasastega dodatka ter v finišu kar konkretno začinjene priokuse, ki se po ustih potikajo še kar nekaj časa. 
 
Winter 2021 bo s svojim praženim in začinjeninm značajem prava odločitev za hladnejše zimske večere, k čemur pripomore tudi solidna alkoholna stopnja, ki pa je zelo dobro skrita. Pa tudi k sladici se brez dvoma dobro poda.       
 

Winter 2021

Ajdovščina

Zimsko pivo

8,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → za moj okus malo preveč izrazite začimbe, ampak se ga da lepo spiti

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar