petek, 6. maj 2022

Lobik Lobikron

Fantje iz štajerske pivovarne Lobik se predstavljajo sedaj s svojo pandemsko navdahnjeno serijo piv. Med njimi se je znašel tudi Lobikron dvojni IPA, ki mu značaj dajejo hmelji Cascade, Centennial in za dodatek še nekaj Styrian Fox sorte.   
 
Lobikron je kristalno jasnega telesa zlate barve, srednje velika bela glava pa na vrhu kozarca kar dolgo poleži. Zaznamuje ga prijetna sadna hmeljna aroma, kjer se kaže sladka breskev in sorodno sadje, za okras pa dobimo še nekaj svežine citrusov. Solidna hmeljna grenkoba je v požirku kar suha, vseeno pa nam čisto na koncu ponudi bežen sadni občutek. Trajajoč in predvsem suh pookus pa še zelo dobro pusti svoj pečat v ustih. 

Lobikov pandemski dvojni IPA je lahkotnega in svežega telesa, v svojem značaju pa prinese vse pričakovane in seveda tudi željene lastnosti kalsičnih (in okusnih) IPA piv.
 

Lobikron

Maribor

Dvojni IPA

8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lepo piten, zadržan z alkoholom in prijetno IPAst v svojem značaju - prav pošten zvarek

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar