četrtek, 9. december 2021

Lobik Dr. IPA

Lobikov doktor priporoča njihov novi zvarek - dvojni IPA, ki mu značaj dajeta hmelja Cascade in Citra. Za oddih od trenutno veliko bolj popularnih in prisotnih motnih IPA zvarkov.

Dr. IPA je kristalno jasnega zlatega telesa in pokrit s solidno veliko in obstojno snežno belo glavo. Hmeljno zelo izrazita aroma ponuja svež sadni značaj, predvsem citrusni dih (hvala Citra), za spremljavo pa se najde še kakšen drug sadež in všečen cvetlični pridih. Požirek zaznamuej solidna hmeljna grenkoba, skorajda malo groba z zeliščnim hmeljnim značajem, ki jo le malenkostno dopolni zelo blaga sladkoba. V pookusu pa ta zeliščno-grenkobni občutek še zelo dolgo poleži. 

Lobikov Dr. IPA je lahkoten v telesu, v značaju pa zelo osvežilen. Karakterno je kar precej konkreten ter z izrazitejšo grenkobo, kar pomeni, da bo všeč predvsem tistim ljubiteljem pravih grenkobnih IPA piv.
 

Dr. IPA

Maribor

Dvojni IPA

8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → karakteren in kar konkreten, mogoče malo bolj oster, ampak je pravi dvojni IPA

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar