ponedeljek, 3. januar 2022

Hopsbrew Christmas Ale 2021

V letošnjo edicijo svojega božičnega piva so v pivovarni Hopsbrew dodali kup pravih belgijskih vafljev, cimet, vanilijo, ter za pravi značaj še eksperimentalni hmelj HBS472. In tako so dobili pravi Christmas Ale.
 
Božični Hopsbrew je jasnega telesa povsem bakrene barve, milnata glava, ki ga pokrije, pa je umazano-rumenkasta in neobstojna. Aroma se sicer sramežljivo skriva v začetku, ponuja pa zelo všečen in sladicast značaj. V njem se pomešajo vanilija in blag cimet, prav tako pa piškotno-karamelni pridih ter nekaj alkoholnega piša za zraven. V požirku je precej bolj izrazit, kajti solidni grenkobi se pridruži kar pošten kvasasto-začinjen priokus. V finišu je še nekoliko trpek, v pookusu pa le malenkostno namigne na vanilijast občutek. 
 
Hopsbrew Christmas Ale 2021 je lahkotnejšega telesa, nežno občutnega alkohola v požirku ter predvsem konkretnejšega okusa, ki je povsem v nasprotju z nežno in sladicasto aromo. 
 

Christmas Ale 2021

Ljubljana-Dobrunje

Zimsko pivo

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → super v aromi, toda v okusu je kar precej oster (vsaj v začetku) in ne ravno uravnovešen - ni slab, se ga da spiti, ampak aroma obljublja še več

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar