četrtek, 23. junij 2022

Pelicon Superlager

Kozarec Superlagerja iz pivovarne Pelicon bo pivcem ponudil klasično odžejanje s klasičnim stilom piva. Za njegov značaj bo poskrbel še tradicionalni in klasični slovenski hmelj sorte Aurora, da bo pivo dobilo res tisti pravi karakter.   

Peliconov ležak je lepo jasnega zlatega telesa, srednje velika bela glava, ki se naredi na vrhu kozarca, pa kar hitro pobegne. Objame nas z nežno travnato-zeliščno hmeljno aromo, ki deluje sveža in čista, ozadje pa je malenkostno kruhasto. Kruhast občutek dobimo z blago sladkobo tudi v začetku požirka, sledi pa zmerna grenkoba, z notami trave, zelišč in rahlo pikantnim karakterjem v finišu požirka. Nežen a trajajoč pookus pa nato pusti še svojo lahkotno grenkobno sled.

Superlager je lahkotnega telesa in zelo svežega ter osvežujočega značaja. V osnovi deluje zelo preprost in izjemno piten in je potrebno priznati, da res upraviči svoje ime.
 

Superlager

Ajdovščina

Pilsner

4,6%

Kje naj ga iščem?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → res prijeten lager, zelo osvežujoč in piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar