torek, 10. maj 2022

Bevog New England Cottontail

V pivovarni Bevog so v serijo piv s katerimi obeležujejo ogrožene živalske vrste dodali tudi zajčka iz Nove Anglije. Gre za motni NEIPA zvarek, ki so ga zvarili s 5 različnimi hmelji, ti pa bodo pivu podali pravi tropski značaj.
 
Na pogled je New England Cottontail kar pošteno motnega telesa rumenkasto-zlate barve, večja bela pena, ki se ustvari na vrhu kozarca, pa tam kar precej dolgo poleži. Nos nam napolni z zelo prijetno sadno, tropsko aromo, v njej pa prevladujejo note manga, ananasa in pasijonke, pa še kakšno sadje več za povrhu. Požirej je srednje grenkoben, malenkostno bolj nežen, zraven prinese nekaj blage sadne sladkobe in nekaj citrusastega občutka. Vse pa se nadaljuje še v nežen, a kar lepo trajajoč pookus.
 
Bevogov New England Cottontail je srednjega telesa in zelo svežega značaja, k čemur najbolj pripomore njegov konkretno saden karakter. Ob tem ponudi tudi nekaj topline alkohola, ne premočne in v celoti gledano gre za en povsem pravi NEIPA zvarek, ki bo pritegnil ljubitelje teh motnih in hmeljenih stilov.   
 

New England Cottontail

Bad Radkersburg

Dvojni NEIPA

8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → konkreten, okusen in poln tropskih značilnosti; zelo lepo piten, malo bolj močan, ampak zelo dober

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar