sobota, 7. maj 2022

Pelicon Boil Over 03: Mango Milkshake IPA

Peliconova Boil Over serija, v kateri so zbrana piva, katerih ideja je nastala v obdobju pandemije, se je razširila še za enega člana. Sadje in pivo sta prijatelja že dolgo časa, svoje moči pa sta združila tudi v tem Mango Milkshake IPA, ki je zvarjen z dodatkom mangovega pireja in ovsenega mleka.
 
Pivo je imenu in stilu primerno popolnoma motnega, gostega izgleda oranžne barve (kot gost breskov sok), tanjša bela pena pa na vrhu kozarca ne potraja preveč dolgo. V aromi nas pozdravi in prisrčno objame prijeten tropski značaj manga, ki oddaja zelo zrele vibracije. Srednja hmeljna grenkoba kar lepo podraži po jeziku, še nekoliko pa temu doda kar občuten suh značaj na koncu požirka s kar občutnim citrusastim priokusom. Vse skupaj pa nato še kar nekaj časa poleži v ustih. 
 
Mango Milkshake IPA je pivo srednje lahkotnejšega telesa, ki se v aromi pokaže kot nežna sadna duša, v okusu pa ponudi pravo ter tipično grenkobo IPA piv. Ne pričakujte sladke sadne pijače, ampak pravo pivo, ki je le v aromi nekoliko bolj saden.  
 

Boil Over 03: Mango Milkshake IPA

Ajdovščina

Milkshake IPA

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → lepo kiselkast, zelo osvežilen in super odžeja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar