sreda, 4. maj 2022

Kralj Drink Outside Of The Box

V pivovarni Kralj so ugotovili, da je končno prišel čas tudi za njihov IPA. Kraft pivovarska klasika, ki so jo v pivovarni zvarili s konkretnimi količinami ameriških sort hmeljev, ter seveda vsaj malenkost po svoje. 
 
Na pogled je nekoliko motnikavega oranžno-zlatega telesa, večja puhasta pena, ki ga pokrije, pa je kar precej dolgo obstojna. V aromi ponuja tipičen IPAst karakter s konkretnimi sadnimi značilnostmi - prevladujejo predvsem citrusi, dodatek tropskih sadežev pa mu da prijetno eksotično noto. V požirku ga odlikuje solidna, srednje izrazna hmeljna grenkoba, s čisto blago sladkobo na koncu - in v tem duhu se le še nadaljuje v trajajoč in ne pretiran pookus. 
 
Kraljevi IPA je lahkotnejšega telesa ter super pitosti. V svojem značaju zelo lepo pokaže tipične lastnosti (ameriških) IPA zvarkov - sadna aroma nežno poboža, sledi pa solidna hmeljna grenkoba, ki vseeno nekoliko bolj udari po mizi. Za ljubitelje stila več kot dobra izbira.   
 

Drink Outside Of The Box

Dobrova

IPA

5,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → "klasičen" moderni IPA, zelo piten, prijetno aromatičen in s pravo dozo grenkobe

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar