sobota, 28. maj 2022

Orlek Rdeče Pivo

V barvnem spektru zasavskih ležakov, za katere skrbijo v pivovarni Orlek, je srednje mesto zasedel tudi rdeči ležak, ki bo prinesel prijetne sladne okuse, ki jih ponavadi iščemo v teh dunajskih ležakih. 

Rdeči Orlek je jasnega telesa bakrene barve, na vrh kozarca pa se vsede in tam kar dolgo posedi večja in kremasta pena le rahlo umazano-bele barve. V aromi nas pozdravlja z zelo blago in rahlo sladko sadno noto, ki jo dopolni le malenkostno bolj izrazen travnat pridih, kasneje pa morda še piš karamele. Požirek je srednje grenkoben, ne pretirava s to grenkobo, v značaju pa je precej travnat in za zraven ponudi še čisto blag sladek priokus sem ter tja. Trajajoč pookus pa z grenkobnim karakterjem še malo poleži v ustih. 

Rdeče Pivo pivorane Orlek je osvežilnega značaja in lahkotnejšega telesa, v primerjavi s svetlo verzijo pa ponuja nekaj več (čeprav ne pretirano več) sladkobe, ki jo v rdečem ležaku tudi pričakujemo.
 

Rdeče Pivo

Zagorje ob Savi

Rdeči ležak

5%

Kje naj ga iščem?

  • Orlek Craft Brewery (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → dober, osvežilen, lepo piten in brez večjih posebnosti - čisto fajn

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar