nedelja, 8. maj 2022

Brikbjr Pils Pivo

Ta gostilniški pils je nastal v mladi pivovarni Brikbjr, v kateri pravijo, da sicer nimajo tradicije, niti dolgoletnih izkušenj, amajo pa strast do pivovarstva in dobrega piva. In s to strastjo je nastal tudi ta preprosti Pils.
 
Brikbjr pils je le lahkotno motnikastega telesa zlato-rumene barve, tanjša bela pena pa na vrhu kozarca še kar dolgo počaka. V aromi nas pričaka tipičen značaj domačih, gostilniških svetlih piv, kjer se lepo pomešajo nežne travnate note in precej bolj zaznaven kruhast pridih. V požirku je prijetno grenkoben, zraven ponudi nekaj čisto blage kruhaste sladkobe, proti koncu pa nekoliko bolj začinjen hmeljni priokus. Tako pa se nadaljuje še v nežnejši in krajši pookus.
 
Ta pils je lahkotnega telesa in svežega ter čistega značaja. V karakterju je nekoliko bolj kruhasto zaznamovan, v vsakem primeru pa gre za nekaj preprostega in zelo lahko pitnega.   


Pils Pivo

Materija

Češki pilsner

4,7%

Kje naj ga iščem?

  • Pr' Čiči (Kozina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → povsem soliden domač pils, ne komplicira, odžeja in se zelo lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar