nedelja, 8. maj 2022

Brikbjr Temno Pivo

V gostilniški pivovarni Brikjbjr so poleg svojega svetlega ležaka zvarili seveda tudi temno verzijo. Tako bo ta schwarzbier, oz. temni pils, ob spremljavi dobre hrane razveselil tudi ljubitelje temnih okusov.
 
Temni Brikbjr je temno rjavega odtenka z nekaj vidnega bakrenega podtona, pokrije pa ga srednje velika in kar lepo obstojna ter kremasta bež glava. V aromi ponuja tipične "temne" note - malo čokolade, rahlo pražen dodatek in nekaj piškotov za zraven, v ozadju pa je srečati še kak travnati pridih sem ter tja. V požirku je srednje hmeljno grenkoben, proti koncu ponudi blago sladkobico, medtem ko je v krajšem pookusu nekoliko bolj pražnato zaznamovan. 
 
Brikbjr Temno Pivo je tipičen domači (oz. gostilniški) temni ležak, ki pomeni nekakšno nadgradnjo svetle verzije, saj vseeno ponudi nekaj več značaja. Je dobre in lepo piten ter korekten spremljevalec domači pojedini.   


Temno Pivo

Materija

Temni pils

4,7%

Kje naj ga iščem?

  • Pr' Čiči (Kozina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → korekten, soliden temni pils, lepo piten in ponuja dovolj značaja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar