ponedeljek, 30. maj 2022

Tektonik OL #64 Amarillo Saison

Tektonikova Odprta Liga, serija omejenih količin zvarkov, ki so na voljo le za omejen čas, še kar raste in raste. Pod številko 64 se nahaja belgijsko-francoski stil saison, ki so ga v pivovarni Tektonik zvarili s hmeljem Amarillo za pravi značaj.
 
Amarillo Saison je kar pošteno motnikavega slamnato-zlatega telesa, srednje velika bela kremna glava pa je kar obstojna. Aroma je srednje nežen, ponuja pa začinjen značaj s kar precejšnjo citrusno svežino, medtem ko v ozadju začutimo še malo tropskega sadja sladkih značilnosti - na koncu pa vse premaga limonska trava. Zmerna grenkoba je kar suha in začinjena v požirku. Finiš je trpek, pookus pa se še kar dolgo nadaljuje v tem trpkem in grenkobnem značaju. 
 
Tektonikova 64-ka je lahkotnejšega telesa in pošteno svežega občutka. V svojem značaju je konkretno saisonasta, a ob enem ostaja zelo preprosto pitna. S svojo svežino pa bo brez dvoma zelo dobro odžejala.

OL #64 Amarillo Saison

Ljubljana

Saison

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → prijetna aroma, zelo svež in pravi rustikalni saison

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar