petek, 7. januar 2022

22Brewing Karatel - Saison Fermented And Aged In Wine Barrels With Plums

Karatel, serija istrskih divjih ale piv pivovarne 22Brewing, se je razširila zaradi saisona, ki je fermentiral in se staral v vinskih sodih skupaj s slivami. Nekaj divjega iz pivovarne, ki je s temi istriskimi divjimi ale zavrki res našla svoj okus.
 
Karatel s slivami je umazane rdečkaste barve, večja rožnato-bela glava pa na vrhu kozarca postane kar nekaj časa. Aroma je nežnejša in ne preveč izrazita, postreže pa z nežnejšim kisekastim/vinskim značajem ter nekaj malo bolj sladkega pridiha (kar bodo najbrž slive) - kasneje pa to postane še bolj izrazito. Požirek je zmerno kiselkast v začetku, rahlo vinski, s seboj pa prinese še nekaj sladkobe, ne ravno izrazite. Rahlo trpek občutek pa še le malenkost potraja v pookusu.
 
Ta Karatel je lahkoten v telesu in precej svež v svojem značaju. Je lepo piten, prijeten s svojo kilsino, ki ji doda za piko na i še čisto malo sladkobe. Malo bolj nežen istrski divjak.       
 

Karatel - Saison Fermeted And Aged In Wine Barrels With Plums

Koper

Sadni saison

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → piten, sicer se sliv ne prepozna ravno zlahka, ampak je všečen in lepo kisljat

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar