sreda, 15. junij 2022

22Brewing Capoingiu - Fruited Imperial Sour Ale (Jagoda)

Serija istrskih divjih ale piv iz pivovarne 22Brewing, ki sliši na ime Capoingiu še kar raste. Kot naslednji se je v tej seriji piv znašel ta kisli sadni ale, vendar v "imperial" ali močnejši varianti.
 
Pivo je konkretno motnikavega telesa blede marelično-oranžne barve, večja bela pena, ki ga pokriva, pa na vrhu kozarca zelo dolgo postane. V aromi se predstavlja z nežnim kiselkastim značajem, s kar veliko sladkega sadnega občutka, predvsem zelo zrel sadni občutek marelice in jagode se kaže najbolj. Požirek je zmerno kiselkast, zraven dobimo še malo sadne sladkobe in nekaj trpkosti v finišu. Pookus pe le še narahlo poleži v ustih.
 
Ta Fruited Sour Imperial Ale je lahkotnejšega telesa in kar izrazitega sadnega oz. sladkega značaja, zato deluje morda nekoliko manj svež. Ob tem je tudi zaznati, da gre za malo bolj konkreten zvarek, ampak še vedno preprosto steče. 
 

Capoingiu - Fruited Imperial Sour Ale (Jagoda)

Koper

Sadni kisli ale

9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → malo bolj sladek, ampak dober, lepo se spije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar