ponedeljek, 13. junij 2022

Bevog African Forest Elephant

Tudi afriški slon sodi med ogrožene živalske vrste in zato so ga v pivovarni Bevog dodali v svojo serijo Extinction Is Forever ter ga počastili s tem cesarskim stoutom. Za pravi značaj pa so pivu dodali še pravi kakav iz njim bližnje čokoladnice Zotter.
 
Bevogov slon je kot nafta črne barve, ko ga natočimo v kozarec pa lahko prav tako občudujemo slapasto peno bež barve, ki se počasi nato umika. V aromi nas osvaja z zelo prijetnimi kakavastimi notami, ki jim doda še rahlo pražen značaj ter nekaj kombinacije alkohola, lesa in vanilije v ozadju. Kasneje pa aromo povsem prevzame lesni značaj. Začetek požirka je lahkotno sladek, sledi pa nežno pražen značaj in za konec še grenkoba kakava. Nežnejši pookus pa svojo sled pusti še nekaj časa v ustih.
 
Bevogov African Forest Elephant je zelo gostega telesa in svilnatega občutka, ko spolzi po grlu in na poti pusti še nekaj svoje nežne topline alkohola. Predvsem pa nam v usth pusti sled rahlo grenkobnega kakava.     
 

African Forest Elephant

Bad Radkersburg

Cesarski desertni stout

10%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → poln in nasiten, za moj okus malo preveč grenkoben in lesnat, bi želel malo bolj čokoladast občutek - ni pa slab

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar