četrtek, 6. april 2023

Reservoir Dogs / Ritual Lab Bona Nox

Bona Nox je konkreten in veličasten cesarski porter, ki ga je s skupnimi močmi zvarila slovensko-italijanska naveza - Reservoir Dogs in Ritual Lab. Pivo s 13% alkohola pa se je kar 14 mesecev staralo v starih sodih bourbna.  
 
Konkretni porter je popolnoma črnega telesa ter je prekrit s stanko in povsem neobstojno bež glavo, ki v trenutku izgine. Aroma je zmerno izrazita s svojimi sladnimi notami - nežno suho sadje, piškoti, rahla čokolada. Vse to pa dopolnjujejo še rahlie lesnati pridihi, duh viskija in vanilije, kasneje pa še pražena nota, ki pride kar do izraza. Zmerna grenkoba otvori požirek, dopolnjuje pa jo nekaj sladkobe ter izrazitejši ribezov občutek, ki je rahlo kiselkast. Pražen finiš zaključi požirek ter se nadaljuje še v trajajoč pookus. 
 
Bona Nox je srednje polnega telesa, nežno žametnega občutka v požirku in s kar izrazito toplino alkohola, ki sicer ni preostra ali preveč izrazita, se pa vseeno lepo pokaže. Vse to pa predstavlja zakulisje kompleksnemu značaju tega mogočnega zvarka.  
 

Bona Nox

Nova Gorica
 
v sodelovanju z Ritual Lab 
Rim (ITA)

Cesarski porter

13%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → močan, kompleksen in konkreten, ampak zelo dober

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar