sobota, 22. april 2023

Reset Alter Ego

Alter Ego je do sedaj najmočnejše pivo brežiške pivovarne Reset. Gre za dvojni IPA, ki mu ta pravi značaj podajo konkretne količine hmelja - klasiki Centennial in Mosaic, ki jih še nadgradi mešanica Pop Blend.  
 
Kristalno jasno zlato telo Resetovega dvojnega IPA prekrije večja snežno bela glava, ki kar traja in traja in traja. Hmeljna aroma se izjemno lepo pokaže v vsem svojem sadnem, tropskem značaju - zelo zaznavni so citrusi, ampak nad njimi zavlada nekoliko bolj izrazit ananasov pridih, ki kasneje postane še bolj prepoznaven in z nekoliko prezrelim značajem. Požirek je v začetku srednje hmeljno grenkoben, le malenkostno podraži, medtem ko je v koncu požirku nekoliko sadno sladek, a zelo nežno. Pookus pa nato s svojim rahlo grenkobnim značajem še kar nekaj časa poleži v ustih.
 
Alter Ego je lahkotnejšega telesa in konkretnejšega značaja, a s tem vseeno ne pretirava. Kljub ne pretirano visoki alkoholni stopnji (za double IPA) nas ob požirku malenkostno pogreje s svojo blago toplino alkohola. Ob tem pa ostaja zelo preprosto piten in predvsem - značajen. 
 

Alter Ego

Brežice

Dvojni IPA

7,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo korekten double IPA, izjemno aromatičen, dovolj grenkoben in z nežno toplino - dobiš vse kar pirčakuješ od konkretnejšega IPA piva

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar