ponedeljek, 10. april 2023

Laško Burin

Burin je svež veter, ki je zapihal iz Laške pivovarne. Gre za lahki ležak, ki je filtriran z ekstra hladno filtracijo, katera naj bi naredila pivo še bolj jasno, dodane pa ima še kristale piranske soli, ki naj bi poudarili okuse v pivu. 
 
Laški Burin je kristalno jasnega telesa in precej blede zlate abrve, srednje velika snežno bela glava pa na vrhu kozarca še kar nekaj časa postoji. Aroma je kar izrazita s svojim hmeljnim značajem, predvsem pa je v njej zaznati note trave, sena, konoplje ter rahlih zelišč. Požirek je precej bolj zadržan - nekaj minimalne grenkobice je v začetku, medtem ko je v finišu moč srečati še zelo nežno sladkobo. Nežen pookus pa za res kratek čas še nekoliko poleži v ustih. 
 
urin je zelo lahkotnega telesa in precej preprostega značaja, predvsem v okusu, medtem ko je v aromi njegov hmeljni značaj presenetljivo konkretno izrazit. Je nekoliko drugačen kot njegov klasični brat, predvsem pa je lepo karakteren za nižje alkoholni ležak. 
 

Burin

Laško

Lahki ležak

3,5%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Mercator (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → sicer brez hudih presežkov, ampak je v bistvu precej simpatičen in se lepo pije - definitivno na visokem mestu znotraj svoje kategorije (industrijskih ležakov)

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar