sobota, 1. april 2023

22Brewing Pogo - Citra Raw Gold Ale

V zadnjem obdobju so se v pivovarni 22Brewing navdušili tudi nad nordijskim načinom varjenja in njihovimi "surovimi" pivi. To tehniko so združili z modernim hmeljem Citra in nastal je ta nordijsko navdahnjeni Pogo - Citra Raw Gold Ale.  
 
Istrski nordijski ale je motnikavega, rahlo umazanega rumeno-zlatega telesa, zelo tanka bela glava, ki nastane na vrhu kozarca, pa zelo kmalu pobegne. Aroma je povsem rustikalna in malo povleče na kislo. Zraven so kletne note, nekaj žitnega pridiha, ter na koncu tudi nekaj sadnega in citrusnega duha. Okus je nežen in neizrazit - rahla grenkoba le malo podraži, družbo pa ji dela nekaj žitnega in kvasastega občutka, ter rahlo kiselkast priokus na koncu. Pookus pa nato še nežno in rahlo postane.
 
Pogo - Citra Raw Gold Ale je drugačno pivo, kot si morda predstavljamo pod besedo piv. Je povsem rustikalno in ima resnično surov občutek. Ne ponuja ravno veliko karaketrja, je pa preprosto pitno.   
 

Pogo - Citra Raw Gold Ale

Koper

Kmečki ale

6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → surov, neizrazit, ampak piten v svojem (posebnem) stilu

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar