nedelja, 2. april 2023

22Brewing Spider Branch Viking Ol

Spider Branch je interpretacija nordijskega farmhouse ale stila piva sahti, ki so ga tradicionlano varili na Finskem. Pivo je zvarjeno z ječmenom, pšenico ter brinovimi vejicami in jagodami. Vse pa je narejeno v skladu s tradicionalnimi vikinškimi tehnikami varjenja piva. 
 
Istrski sahti je zelo motnikavega telesa oranžno-zlate barve, ki ga prekrije manjša in puhasta bela glava, ki ne traja ravno dolgo. Aroma nam postreže z nekoliko surovim pšeničnim dihom, ki ga dopolnjujejo pridihi pokvarjenega jogurta. Zraven se pokaže še veliko začinjenih not ter nežen piš dima - vse skupaj je dovolj zadržano, da je na nek način prijetno. Požirek se začne z nežno grenkobo, ki jo prevzame kar nekaj zeliščnega značaja ter nežen dim. Nežen pookus pa kar izpuhti.
 
Spider Branch Viking Ol je rustikalnega in surovega značaja ter precej lahkotnega, že kar vodenega telesa. Je drugačen kot smo vajeni od klasičnega značaja piva, vseeno pa se ga zelo preprosto pije, še posebej ker ima odlično skrito stopnjo alkohola.    
 

Spider Branch Viking Ol

Koper

Sahti

8,7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → sicer preprosto piten, dovolj nežnega značaja in domačih lastnosti

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar