petek, 14. april 2023

Nekrep No. 08

Pod številko 08 je v Nekrepovi pivovarni nastal tudi rdeči ale, ki pa so ga naredili malo bolj po svoje in vanj dodali tudi sušeno jagodičevje in sušene banane.   

Nekrepova osmica je zelo temnega bakrenega telesa, že kar kostanjevo rjavega, pokrije pa ga velika in počasi begajoča bež obarvana glava. V aromi prevladajo piškotaste sladne note, ki pa jih nekoliko dopolnijo in oplemenitijo sadni pridihi, na začetku malo zadržani, a lepo prepoznavni. Požirek je nežnejše grenkoben v začetku, sledi pa z nekaj zaznavne sladkobe. Finiš je nežno trpek, pookus pa nekoliko bolj zeliščno naravnan, a ne preveč izrazit in trajajoč. 

No. 08 je pivo nežnejšega značaja in nekoliko bolj lahkotnega telesa. V njem se lepo prepletata osnovni rdeči ale ter dodatek sadja, ki je sicer malo bolj skrit, a se ga vseeno da zaznati.
 

No. 08

Majšperk

Sadno pivo

5,4%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → piten, preprost; ima potencial, a mogoče ga malo zmanjka na sadni strani, po drugi strani pa je malo oster v zeliščnem finišu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar