ponedeljek, 3. april 2023

Brewwood Abies Nativitas 2022

Abies Nativitas je zimsko-praznično pivo pivovarne Brewwood, s katerim nekaj zadnjih let tradicionalno razveseljujejo svoje pivce konec leta. Letnik 2022 tako prinaša temni IPA in sicer v dvojni dozi. 

Kočevski dvojni temni IPA je čisto črne barve, pokriva pa ga srednje velika bež obarvana glava, penasta in ne ravno trajajoča. Aroma je vzačetku nežno pražena, celo rahlo kavnata, pojavi pa se skupaj z nekaj travnatimi notami ter čisto bežnim pišom sadja - kasneje pa se razvije še kar neprijeten gumast pridih, ki podre obetaven začetek. Zmerno grenkoben požirek je kar pošteno in ostro travnato-zeliščen, medtem ko je finiš razmeroma pražen. V pookusu pa pride do mešanja hmeljne grenkobe in praženega značaja. 

Brewwood Abies Nativitas 2022 je lahkotnega telesa in kar ostrega praženega ter tudi hmeljno grenkobnega značaja v požirku. Mogoče je malo težje piten zaradi te ostre kombinacije, še nekoliko pa to otežuje aroma, ki se razvije sčasoma.
 

Abies Nativitas 2022

Kočevje

Dvojni temni IPA

7,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → ni popolnoma neprijeten, je pa aroma preveč ostra in gumasat, to pa kar malo odbije od tega potencialno zanimivega piva

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 4/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar