četrtek, 10. junij 2021

Clef Angel

Angel se je pridružil sedaj že lepo širokemu naboru piv pivovarne Clef iz Savinjske doline. Gre za konkretnejši IPA (kar dvojni IPA), ki so ga v pivovarni poskušali zvariti tako, kot to delajo ameriški mojstri pivovarstva z njihove zahodne obale. 

Clefov Angel je na pogled dokaj jasnega telesa svetlejše jantarne barve, večja belkasta glava, ki ga puhasto pokrije, pa tam ne stoji ravno zelo dolgo. V aromi ga zaznamuje nežnejši sadni duh - je nekoliko breskov, čeprav ne izrazito, z nekaj šamponastega in smolastega občutka še bolj v ozadju. Kar nekoliko konkretnejša sladkoba, sadno-karamelasta, povsem prevlada v okusu nad precej bolj nežno grenkobo, nežen pookus pa ne postane predolgo v ustih.

Angelski dvojni IPA je lahkotnejšega telesa, po grlu pa gre z zelo nežno toplino alkohola, ki je komajda opazna. V njegovem značaju pa ga brez dvoma najbolj zaznamuje prav prej omenjena sladkoba, kar bo sigurno všeč določenim ljubiteljem.

Angel

Petrovče

Dvojni IPA

8%

Kje naj ga iščem?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → sicer se ga da lepo spiti, ampak mi je sladkoba vseeno preveč izrazita in malo preveč prekrije ostalo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar