četrtek, 17. junij 2021

22Brewing Karega - Sour Strawberry Saison Aged in Wine Barrels

V pivovarni 22Brewing so svojo serijo istrskih divjih ale piv poimenovali Karega, ker to v njihovem dialektu pomeni "stol" - ker na dobre stvari je potrebno počakati. Verzija s polžem na etiketi prinaša kisli saison staran v vinskih sodih s konkretno količino jagod, nekaj vanilije in z dodatkom laktoze pred stekleničenjem. 
 
Jagodna Karega je malenkostno motnega izgleda, ki je oranžno-ognjeno-rdečkastega odtenka. Tanka bela glava, ki ga pokrije, se dokaj kmalu izmakne in pivu pusti, da zadiha z zrelimi sadnimi notami jagod - malenkostno potegne na kiselkasto stran. V okusu se pomešata prijetna jagodna sladkoba z nekaj smetanestega značaja ter izrazit kiselkasti občutek. Usta nam nekoliko potegne skupaj, vseeno pa ta kiselkasti značaj lepo uravnovesi sadno sladkobo, čeprav je ne zakrije. Rahlo ksielkast pookus pa vseeno še kar nekaj časa potraja.
 
Karega s polžom na etiketi ponudi zanimivo in všečno kombinacijo sladkega sadnega občutka ter divje kisline, zapakirana pa je v lahkotno in zelo sveže telo tega kiselkastega zvarka. S tem "špricar" značajem pa bo prava poletna osvežitev, namesto klasičnega špricarja.  
 

Karega - Sour Strawberry Saison Aged in Wine Barrels

Koper

Sadni saison

5,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo piten, jagode so najprej malo skrite, a sladkobo je lahko okusiti, kot tudi dodatek laktoze - lepo se ujame tudi s kislino v pivo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar