sobota, 12. junij 2021

Mare

Mare je posebno belokranjsko pivo, katerega glavna sestavina je brezova voda - zdravilni napoj simbola te regije Slovenije. Nastal je v lokalni pivovarni Kapušin po ideji Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika, ki v vse svoje produkte vključujejo belokranjsko brezo.
 
Kar lepo motnikav, zlato obarvani Mare je v kozarcu prekrit z nekoliko manjšo snežno brezovo belo glavo, ki pa se kar kmalu izmakne. Nežna cvetlično-sadna hmeljna aroma počasi prodre izpod pene, v ozadju pa jo spremlja še nekoliko travnat pridih skupaj z rahlo citrusno noto sem ter tja. Zmerna grenkoba lepo podraži po jeziku v začetku požirka s svojim predvsem travnatim značajem, spremlja pa jo nekaj blage sladkobe, za kar gre najbrž zahvala brezovi vodi. Trajajoč pookus pa še kar lepo in kar nekaj časa pusti svojo sled.
 
Mare, pivo iz brezove vode, je zelo osvežilnega duha in predvsem preproste pitnosti. Prinese vse tipične lastnosti pale ale piva, vendar ponudi še nekaj več - za to pa bo kriva brezova voda. Če je v pivu vsaj nekaj tistega pozitivnega zdravilnega učinka brezove vode, potem je ta zvarek brez dvoma dobra izbira.
 

Mare

Gradac

APA

4,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → preprost in lepo piten, ponuja dovolj značaja kot tipičen APA, a je vseeno malo drugačen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**



Ni komentarjev:

Objavite komentar