torek, 29. junij 2021

Flajs Štangar

Štangar je pale ale žalske pivovarne Flajs, ki so ga poimenovali po močnih fantih, zadolženih za postavljanje hmeljarskih drogov. Seveda so ga v pivovarni zvarili z lokalno sorto hmelja in sicer s hmeljem Styrian Kolibri, ki pivu poda saden in cvetličen karakter.

Štangar se nam predstavi kot zlato obarvano pivo kristalno jasnega telesa, njegov videz pa dopolnjuje srednje velika in srednje obstojna rumenkasto-bela penasta glava. Aroma se pojavi nežno, najprej z nekaj travnatega duha, nato pa postane sladek sadni značaj malenkost bolj izrazit skupaj s prav tako sladkim cvetličnim občutkom. V požirku ga predstavlja zmerno nežna hmeljna grenkoba, nevsiljiva a občutna, dopolnjuje pa jo še nekaj nežnejše sladkobe. Rahl odražeč finiš zaključi požirek, v pookusu pa še kar nekaj časa pusti Štangar svojo nežno sled. 

Flajsov Štangar je pale ale kot si ga pivci poželijo - lahkoten in osvežilen v svojem telesu, preprost v značaju, a še vedno prepoznaven v okusu. Seveda pa je ob vsem tem predvsem piten.

Štangar

Žalec

APA

6,5%

Kje naj ga iščem?


  • Fontana Piv Zeleno Zlato (Žalec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → dober pale ale, lepo osveži in odžeja, dovolj značajem a preprost

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar