sreda, 16. junij 2021

Veper Pale Ale

Za Vepra pravijo, da je to eno "svinjsko dobro pivo". Gre za klasični pale ale, pivo, katerega odlikuje preprosta pitnost, zvarili pa so ga v nomadski pivovarni Veper, ki se nahaja v Celju.  
 
Snežno bela glava, dovolj velika in kar lepo trajajoča, pokrije le malenkostno motnikavo telo zlato-rumenega Vepra. Pivo ima dokaj nežno aromo, kjer izpod pene pridiha le nekaj nežnih travnatih not s čisto blagim citrusnim ozadjem. Okusu zavlada dokaj solidna hmeljna grenkoba, le-ta ne pretirava in se prikaže redvsem s travnatim značajem. Rahlo poprast finiš pa na koncu napove še trajajoč in kar lepo suho in zeliščno zaznamovan pookus.
 
Veper je kljub svojemu imenu lahkotnega telesa in precej preprostega, neizstopajočega ter nevsiljivega značaja. Je eden izmed tistih pale ale piv, ki ponuja nekaj dobro poznanega značaja in sveta ležakov, le-tega pa še nadgradi.  
 

Pale Ale

Celje

APA

5,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → ok pale ale, brez velikih posebnosti, ampak tudi zaradi tega je preprosto piten - za brez razmišljanja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar