petek, 04. junij 2021

Reset Das Hefe

V pivovarni Reset so klasično nemško pšenično pivo nadgradili z zajetno dozo hmeljev, ki so pivu podali še nekaj tropskega značaja. Ta mešanica klasičnega in modernega značaja je znana pod imenom Das Hefe Hoppy Weissbier.
 
Das Hefe pokriva večja in razmeroma obstojna milnata bela glava, ki pod seboj počasi razkriva motnikavo zlato-rumeno telo. V aromi nikakor ne moremo zgrešiti zelo izrazitega tipičnega bananastega vonja bavarskih klasik, spremlja pa jih še nežno začinjen občutek. Požirek ponuja srednjo hmeljno grenkobo, kjer ta Hefe pokaže tudi svojo tropsko sadno stran z nekaj sladkega značaja. Rahlo porpast finiš in nežnejše začinjen pookus pa zaključita tega brežiškega nemca.
 
Pšenični zvarek iz Reseta tako deluje lahkotno, zelo sveže in osvežilno pitno, kot nalašč za nekoliko toplejše dni. V aromi kaže svoj tradicionalni karakter, medtem ko v okusu prisega bolj na moderne značilnosti - in med tema dvema značajema Das Hefe naredi zelo dobro ravnovesje.  
 

Das Hefe

Brežice

Pšenični ale

4,8%

Kje naj ga iščem?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → lepo piten, dobro uravnovešen med pšeničnim in hmeljnim značajem - hoppy weiss kot se šika

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar