ponedeljek, 7. junij 2021

22Brewing Karega - Forest Fruit And Lemon Saison Aged In Wine Barrels

Karega serija istrskih divjih ale piv je dobila še enega člana, ki je na etiketi označen s traktorjem. Gre za kisli saison, ki je fermentiral in se staral v vinskih sodih skupaj s kupom gozdnih sadežev in bio limon. Kombinacija, ki obeta, da bo osvežila predvsem v bolj poletnih dneh.

Istrski traktor je zelo všečnega vinsko rdečega telesa, le malenkostno motnikavega, tanka bela glava, ki ga je pokrila, pa tam ne ostane prav dolgo. Lepo izrazita sadna aroma vabi v svoj objem z zelo všečnimi in sladkimi notami gozdnih sadežev, kjer nekoliko izstopajo gozdne jagode, kar precej zadaj pa je sicer prepoznati tudi nekaj bežnih limoninih dihov. Okus zaznamuje zmerna kislina, usta kar nekoliko vleče skupaj, prinaša pa sadni občutek. Mogoče na koncu pokaže čisto malo sladkobe, kiselkast pookus pa še kar nekaj časa potuje po naših ustih. 

Karega z gozdnimi sadeži in limono je lahkotnega telesa in izjemno osvežilnega ter svežega značaja. Ponudi vse, kar nam obljubi, zaradi sadno-kiselkastega karaketrja pa zna biti blizu tudi ljubiteljem vina. V vsakem primeru pa je eno zelo lepo pitno in simpatično pivo.
 

Karega - Forest Fruit And Lemon Saison Aged in Wine Barrels

Koper

Sadni saison

5,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → lepo saden, prijetno kiselkast in izjemno piten ter osvežilen - superca

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar