nedelja, 20. junij 2021

Loo-blah-nah Polovička IPA

Polovička IPA prinaša vse značilnosti klasičnega IPA piva pivovarne Loo-blah-nah, vendar le ob polovični vsebnosti alkohola. Ta polovični IPA (mogoče bi se v modernem craft žargonu imenoval tudi mikro IPA) pa je bil eden izmed zvarkov, ki so ga obiskovalci točilnice imeli priložnost poskusiti pri izboru novega stalnega piva Loo-blah-nah.
 
Polovični IPA, ki s seboj prinese vso vsebnost hmelja kot njegov normalni brat, je na pogled zelo motnega in zelo bledega telesa zlato-rumene barve. Velika bela penasta glava je zelo vztrajna in se ji nič ne mudi. Aroma je precej zadržana, med travnatimi notami pa je zaznati nekaj limonastega duha. Zmerna grenkoba je izrazito in ostro suha ter z zeliščnim značajem, v finišu pa je nekoliko poprasta. Pookus pa le še nadaljuje s tem suhim, zeliščnim značajem še za krajši čas.

Loo-blah-nska Polovička IPA je zelo lahkotnega telesa, kar nekoliko izvodenelega, ter precej nenavadnega okusa - prevlada suh in grenkobni značaj, ki ob tej nizki % alkohola res konkretno pride do okusa in ga dela kar precej zahtevnega.
  

Polovička IPA

Ljubljana

Mikro IPA

2,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → oster, suh in zeliščen, a po drugi strani kar nekoliko vodenega telesa - ne najbolj uravnovešen, ter malo težje piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar