četrtek, 24. junij 2021

Loo-blah-nah Mild

Za visoke poletne temerature je kot nalašč pivo z nizko stopnjo alkohola. In v pivovarna Loo-blah-nah so zavrili enega prav takega. Njihova točena specialka v sebi skriva le bornih 2,8%, zvarili pa so ga v tipičnem otoškem duhu in sicer kot angleški mild ale.

Blagi ale iz Ljubljane je kar dobro motnikavega telesa jantarno-bakrene barve, kremasta glava, ki ga pokriva, pa je srednje velikosti in izjemno obstojna. Aroma počasi prileze iz kozarca, s seboj pa prinese nežen a lepo prepoznaven piškotast značaj s čisto blagim sladkim sadnim koncem. Okus je nežno sladen z blago sladkobo, ki jo dopolni in uravnovesi prav tako blaga grenkoba. Nežen in kratek pookus pa vse zaključi.

Angleški mild je preprostega značaja in zelo lahkotnega, skoraj nekoliko vodenega telesa. Skupaj z zelo nizko, komaj omembe vredno alkoholno stopnjo pa ga vse to dela predvsem preprosto pitnega - kot je tudi značilno za angleška piva.
  

Mild

Ljubljana

Temni blagi ale

2,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → zelo preprost, sicer malo izvodenelega telesa, ampak s tisto pregovorno angleško pitnostjo

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar