nedelja, 30. december 2018

Green Gold Oil Warz Cherry Barrel Aged


Ime: Oil Warz Cherry Barrel Aged
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Cesarski desertni stout

Vsebnost alkohola: 10,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Green Goldov Oil Warz cesarski stout, ki so ga pred slabim letom prvič predstavili ljubiteljem piva, so za 10 mesecev zaprli v rumove sode, ki so k njim prišli iz Peruja, za poseben čar pa so v manjšo količino dodali še češnjev sirup.

Pivo je popolnoma črne barve - skorajda bi v hecu lahko rekli, da gre že za vantablack odtenek, na vrhu pa se za nekaj sekund ustvari le za vzorec bež obarvane glave. V aromi lepo prijetno prevlada čokoladni značaj, ki pa ga iz ozadja nadzira le malenkostno kiselkast sadni občutek, nekoliko kasneje pa še bolj izrazne lesne note. Tudi okus sledi temu opisu. Za začetek nam Oil Warz podari nekaj blagega praženega značaja, sledi nežna čokolada in rahel priokus češenj - spomni na griotte. Nežno se pokaže še grenkobni značaj, pookus pa kar traja in traja.

V pivu zavidanja vredna alkoholna stopnja sicer pride nekoliko do izraza, a le-ta prijetno pogreje in ne žge, kot se zna včasih zgoditi. Oil Warz po grlu steče z všečnim svilnatim občutkom, telo pa ni preveč polno in posledično tako nasitno - res potem velja, "enga še pa lahka".




  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → pivo je sicer zelo prijetno, a se mi v primerjavi s "klasično" starano verzijo (brez češenj) le-tista še nekoliko bolj dopade
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar