sobota, 22. oktober 2022

Bevog / Pohjala Seedated

Seedated je rezultat sodelovanja pivovarne Bevog z najbolj poznano in priznano estonsko pivovarno Pohjala, ki se je začelo leta 2021. Zvarili so imperial stout, v katerega pa so vkomponirali sestavini, značilni za okolji obeh pivovarn - tako v tem pivu najdemo štajerska bučna semena ter rž.  
 
Zelo tanka kavnato obarvana penasta tančica le za nekaj sekund pokrije zelo temno rjavo telo tega konkretnega stouta. Aroma se nam razkrije z zelo prijetnimi, sladicastimi notami čokolade, ki jih dopolnjujejo še prav tako prijetni piškotasti in oreškasti pridihi. Požirek je le lahkotno grenkoben v začetku, nadaljevanje pa pripade prijetni sladkobi, ki je mešanica čokoladnih in oreškastih priokusov. Rahlo poprast finiš je najbrž zasluga dodatka rži, pookus pa nato še kar nekaj časa lepo opominja na to pivo. 
 
Pohjala in Bevog sta ustvarila konkretno pivo, ki je precej polnega telesa in žametne strukture. Kljub svojih zavidljivim % pa so le-ti do popolnosti skriti, oz. le malenkostno oddajo svojo toploto in pivo je tako izjemno preprosto pitno, kot kakšna malo drugačna sladica.
 

Seedated

Bad Radkersburg
 
v sodelovanju s Pohjala Brewery 
Tallinn (EST)

Cesarski desertni stout

11,1%

Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → sladicast imperial stout z izjemno zakritim alkoholom - sam dodatke bučnih semen ni očiten, najbrž pa opravi svojo nalogo v njem kljub vsemu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar