sobota, 4. marec 2023

Sir William's Quarter Century Fruit Lambic

Legenda slovenske kraft scene, ljubljanski Sir William's Pub, je v februarju praznoval 25. obletnico delovanja. Za ta namen so nekateri slovenski pivovarji zvarili posebna piva. Med njimi tudi pivovarna Crazy Duck v kateri so pripravili kislo pivo, ki so ga zvarili s črnim ribezom. 

Sadni lambik je nekoliko motnikavega telesa rubinasto rdečkaste barve, tanjša bela pena, ki ga prekrije, pa ni preveč trajajoča. Aroma je precej vinska, deluje kar pošteno kislo ter prinese še nekaj kletnih not - kar dobro spomni na belgijske posebneže med pivi. zraven zaznamo še nekaj začinjenih not ter morda kakšno sadno noto sem ter tja, vendar le stežka. Požirek je srednje kiselkast, kar lepo potegne na vinsko stran ter malo tudi na balzamični kis, na koncu pa je še nekoliko trpek. Zraven dobimo še nekaj sadnega priokusa, čisto blagega, ter lahkotno lesnat značaj za zraven. 

Fruit Lambic pivovarne Crazy Duck je lahkotnejšega telesa in zelo osvežilnega duha zaradi svoje konkretnejše kisline. S svojim značajem pa zelo lepo spomni na prave belgijske lambike.
 

Sir William's Quarter Century Fruit Lambic

Škofljica
 
za Sir William's Pub 
Žiri

Sadni lambik

5,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → lepo piten, dovolj lambikast, čeprav je njegova sadna stran nekoliko bolj zakrita in sramežljiva, kot bi želeli

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar