torek, 14. marec 2023

Bevog Orange Roughy


Dvojni IPA Orange Roughy iz pivovarne Bevog je posvečen oranžnemu ostrižu, ki spada med ogrožene vrste predvsem okoli Avstralije in Nove Zelandije. Novi član serije Extinction Is Forever prinaša nekaj spomina na stare dni, v njem pa se skrivajo hmelji Galaxy, Azacca in Simcoe.  

Bevogova ribica je kristalno jasnega telesa zlate barve, velika bela kremasta glava pa ji nudi zatočišče za zelo dolgo. V aromi nas osvaja s prijetnimi sadnimi hmeljnimi notami, kjer se mešajo tako sladki kot tudi citrusni tropski pridihi. Požirek je solidno grenkoben v začetku, z nekaj travnatega značaja, nekoliko pa grenkobo umiri še nežnejša sadna sladkoba. Na koncu pa ne pretirano oster in travnato naravnan pookus še precej dolgo draži po jeziku. 

Orange Roughy je konkreten in korekten dvojni IPA, ki je zelo vabljive sadne arome, solidnega grenkobnega značaja in zelo svežega telesa, v katerem ni zaznati niti kančka alkohola - vse to pa ga dela zelo lepo pitnega.
 

Orange Roughy

Bad Radkersburg

Dvojni IPA

8,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo lepo piten, pravi DIPA in brez kakršnegakoli alkohola - zelo simpatičen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar