sobota, 4. marec 2023

Sir William's Quarter Century Berliner Weisse

Legenda slovenske kraft scene, ljubljanski Sir William's Pub, je v februarju praznoval 25. obletnico delovanja. Za ta namen so nekateri slovenski pivovarji zvarili posebna piva. Med njimi tudi tudi pivovarna Barut, ki je pripravila berliner weisse, ki mu poseben značaj podajo višnje. 

Sadni berliner je zelo motnikavega telesa žareče rdečkaste barve, tanka beča penasta glava pa na vrhu kozarca ne preživi ravno veliko časa. Aroma je nežna s svojimi sadnimi notami, je malenkost sladka in nežno trpka. Požirek zaznamuje kar konkretno kisel začetek, ki usta pošteno potegne skupaj, a deluje zelo sveže. Zraven začutimo čisto nežen sadni občutek ter lahkotno trpek zaključek. Pookus pa le še na kratko nadaljuje s to svežino. 

Barutov višjev berliner weisse je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja - tako zaradi nežnega sadnega karakterja kot še bolj zaradi izrazite kisline. V kombinaciji z nizko alkoholno stopnjo pa je izjemno preprosto piten ter osvežujoč. 
 

Sir William's Quarter Century Berliner Weisse

Kamnik
 
za Sir William's Pub 
Žiri

Sadni berliner weisse

3,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → zelo lepo piten ,pošteno sadno kiselkast in osvežilen - tako kot vsi njihovi berlinčani

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar