sreda, 8. marec 2023

Lobik Peak Millenial Experience

Lobiki so zopet zvarili pivo, ki jih najbolj predstavlja in zaznamuje - dvojni NEIPA. Tudi pri tem niso skoparili s hmeljem, uporabili pa so sorte Cryo Pop, Cryo Mosaic, Mosaic, Enigma in Styrian Fox.   
 
Ta dvojni NEIPA je popolnoma motnega telesa bledo pomarančne barve, srednje velika glava pa na vrhu kozarca kar dolgo postoji. Aroma je izrazito hmeljna ter polna sladkih sadnih not tropskega značaja, ki jih spremlja še nekaj citrusov in smolnih pridihov, a ima (pre)zrelo sadje popoln nadzor. Tudi požirek je pošteno hmeljnat, kar lepo grenkoben ter travnat v značaju. Sledi nekaj nežnejše sadne sladkobe, ki je lepo občutna. Nežen pookus pa še nekaj časa poleži v ustih. 
 
Peak Millenial Experience je dvojni NEIPA srednje polnega telesa in je nekoliko bolj nasitnega značaja, tako da ga je kar težko spiti veliko. V svojem karakterju pa je izrazito sadno hmeljnat in kot tak je res konkreten dvojni NEIPA.  

Peak Millenial Experience

Maribor

Dvojni NEIPA

8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → nekoliko bolj nasiten in manj svež, konkretno hmeljnat, na trenutke mogoče celo malo preveč grenkoben

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar